An early twentieth century warehouse, stripped back and celebrated as a workplace for media and tech companies.

Derwent London
Clerkenwell, London
1100m2

“The design process was inclusive and fluent, culminating in a final presentation incorporating numerous on-site mockups, visuals and samples which added a touch of realism and helped us visualise the final scheme proposals.” Simon Silver, Derwent London
  • Sensitive context in a Clerkenwell conservation area
  • Building is one of a cluster owned by Derwent London around a newly landscaped central courtyard
  • Wayfinding designed as bespoke wall-mounted light fittings
  • Successive layers of occupation peeled away to expose hidden qualities of original building
  • Exercise in economy of effort and cost
Hardwick Street Steel installation
Original Brickwork revealing a patina of colours and chips that have formed over time.
Views Outside An internal view of the external wall of the workspace and the historical context beyond.
Completition An image of the interior workspace.
Testing Service Routes & Finishes Testing a composition of stair, wall & ceiling finishes with the light fittings.
Perspective View Looking down the central staircase.
A Rational Grid An elevation material study tests colours of metal work and the roof extension facade.
An Internal Elevation testing lighting and fan coil unit locations in relation to glazing and columns.
Ground Floor Plan illustrating the large spans and bay windows of the warehouse structure.

Hardwick