Commercial, mixed use building within a new urban quarter, offering public uses and creative workspace for the ‘Northern Powerhouse’.

U+I
Mayfield, Manchester
220.000 square feet

+BREEAM Outstanding targeted
+Maximised NIA within planning parameters
+Multiple-tenanted offices
+Theatre at ground level
+Public realm extends into building
+Roof terraces and gardens
+Shared workspace areas at ground
+Public street incorporated through building
+Retail spaces
+Cycle hub at ground floor

Interiors palette exploration
Interiors palette exploration
Interior sketch Vision for the typical office floor
Interior sketch Vision for the external terraces
Interior sketch Vision for the multi-functional reception forum
Concept collage Adapting local infrastructural language
Concept collage Exploring ideas of weight, filigree and transparency
Concept collage Extrapolating common Mancunian languages
Mayfield Park approach
Mayfield Park approach
Mayfield Park approach
Mancunian Way approach
Mayfield Park approach
Mancunian Way approach
Mancunian Way view
Terrace view
Mancunian Way approach
Entrance view
Corner view visualisation
Cycle store view
Concept Sketch Shifting masses responding to surrounding buildings and park context
Site Section Responding to the undulating landscape of Mayfield Park
Massing models Testing massing relationships within masterplan
Concept model Massing model matrix in painted foam and card
Concept model Experiments in stratification of facade
Concept model Facade and massing in laser cut card
Concept model Facade and masing in laser cut card
Concept study The River Medlock culverted to enable industrial development along the river bank
Concept study experiments In structure creating spatial definition and form

Mayfield Manchester